nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten

Maatschappelijk verantwoord ondernemenBetrokkenheid in milieu (planet), maatschappelijke ontwikkeling (people) en economische ontwikkeling (profit) behoren tot het business DNA van een moderne onderneming. Zo ook bij Agrico. Wij willen een onderneming zijn die haar verantwoordelijkheid durft te nemen, een dialoog met haar stakeholders aangaat en gezamenlijk bouwt aan een duurzame toekomst.

Vandaar dat wij MVO hebben verweven in onze strategische doelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen moet een ondersteunende en blijvende pijler zijn binnen onze bedrijfsvoering. Om dit te borgen hanteert Agrico de ISO-26000 richtlijn.

ISO 26000

ISO 26000 is de internationale richtlijn voor het implementeren van MVO in een organisatie. De ISO-26000 richtlijn is gebaseerd op de zeven kernthema’s waar het MVO-beleid van een onderneming invulling aan zou moeten geven:

  1. Bestuur van de organisatie
  2. Mensenrechten
  3. Arbeidsrechten
  4. Milieu
  5. Eerlijk zaken doen
  6. Consumentenaangelegenheden
  7. Betrokkenheid in ontwikkeling van de gemeenschap

[Klik op de afbeelding voor een vergroting] Figuur 1: De relatie tussen de zeven kernthema's en MVO-principes bij Agrico


Meer weten?

Wilt u meer lezen over duurzaamheid binnen Agrico? Bekijk dan hier dan onze referentiematrix ISO-26000. U kunt onze matrix ook inzien op de website van de NEN.

Leo de Kock

Ook dochteronderneming Leo de Kock heeft inmiddels een ISO-26000 referentiematrix opgesteld.Contact

Agrico
Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31(0)527-639 911
info@agrico.nl