nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten

Agrico vierde wereldse keuze tijdens Fruit Logistica in Berlijn

6 februari 2015

Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 februari 2015 nam Agrico deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze toonaangevende internationale beurs toonde Agrico haar wereldse keuze op het gebied van poot- en tafelaardappelen.Onder het thema “Say Choice” liet Agrico tijdens de Fruit Logistica zien dat zij voor iedere teler en iedere klant, waar ook ter wereld, de juiste keuze biedt. Welk type aardappel, voor welk klimaat, voor welke grondsoort, voor welk budget en voor welke smaakvoorkeur dan ook, Agrico heeft het. Met een breed rassenpakket biedt Agrico telers een goede risicospreiding en afnemers een breed aanbod aan smaak, kooktypes, prijs, verpakkingen en verwerkingsmogelijkheden. 


 
Op donderdag 5 februari hield Agrico tussen 11.30 en 12.30 uur een feestelijke receptie in haar stand om te vieren dat steeds meer afnemers over de hele wereld voor Agrico kiezen als partner en leverancier van hun aardappelrassen. Tijdens de receptie stond Agrico op symbolische wijze samen met haar dochters en partners stil bij deze internationale successen. Tijdens zijn speech bedankte algemeen directeur Jan van Hoogen in het bijzonder 7 afnemers afkomstig uit verschillende exportlanden voor hun keuze voor Agrico. Zij ontvingen hierbij het karakteristieke Agrico-beeldje. De afnemers waren zeer vereerd met deze waardering. 

Agrico stelde tijdens deze beurs acht verschillende rassen centraal die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan het succes van Agrico in de diverse sectoren over de hele wereld: 
het ras Arizona als middenvroeg consumptieras met een goede opbrengst onder vele klimatologische omstandigheden, het ras Rudolph als middenlaat fraai roodschillig consumptieras met een goede hittteresistentie en zeer hoge opbrengst, Fontane als hoogopbrengend ras voor de fritesindustrie, Destiny als middenvroeg chips- en tafelras met een prima opbrengst en hitteresistentie, Markies als laat hoogopbrengend verwerkingsras voor de vers, frites-, fastfood- en chips industrie, Constance als ovaalrond tafelras met goede opbrengst en Esmee als vroeg tafelras met een rode schil, een goede virusresistentie en uitstekende opbrengst. 
 
Als laatste vestigde Agrico speciale aandacht op Carolus een tafelras dat ontwikkeld is in eigen huis. Voortgekomen uit de behoefte aan rassen die bijzonder geschikt zijn voor biologische teelt, waar geen gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast, heeft dit ras als eerste uit een nieuwe generatie een uitzonderlijke phytophthora-resistentie. Hij combineert zijn kracht die ook in reguliere teelt in allerlei groeigebieden kan worden toegepast met veelzijdige consumptiekwaliteiten. Hij is niet alleen geschikt om te koken en te bakken, maar kan ook worden gebruikt voor het maken van frites en chips. Herkenbaar is hij behalve aan zijn goede smaak ook aan zijn rode vlakke ogen, in veel markten een opvallende karakteristiek.

Een impressie 


 
 
Afdrukken Emailen Rss
Emailen Terug


Nieuwsarchief

Bekijk hier het Agrico-nieuwsarchief.
Contact

Agrico
Mark dieleman

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923 m.dieleman@agrico.nl