nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten

Agrico Research organiseert informatieavond glasvezel voor omwonenden

17 september 2015

Bant, 15 september 2015 – Woensdagavond 9 september jl. namen zo’n 50 omwonenden deel aan een informatieavond bij Agrico Research over de mogelijkheid om aan te sluiten op de op pas aangelegde glasvezelverbinding tussen Agrico en haar kweekbedrijf.


Afgelopen juli heeft Agrico een snelle internet (glasvezel)verbinding aangelegd van haar hoofdkantoor in Emmeloord naar dochterbedrijf Agrico Research in Bant. Omdat Bant onder het gemeentelijke buitengebied valt, is de internetcapaciteit hier door de grotere afstanden erg beperkt. Bij de nieuwe verbinding die gerealiseerd is door firma Your Fiber heeft Agrico gekozen voor een glasvezelkabel waarbij de aansluitpunten kunnen worden uitgebreid. Hierdoor is het mogelijk dat omwonenden van Agrico Research ook gebruik gaan maken van dit snelle internet.

Op initiatief van Agrico Research vond woensdagavond 9 september een informatieavond plaats over de aansluitmogelijkheden voor de circa 50 belangstellende omwonenden. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde firma Your Fiber B.V. uit Goor de mogelijkheden en een indicatie van de kosten, die voor de omwonenden voornamelijk bestaan uit het verlengen van de verbinding naar de eigen woning.
Jan Kragt van de gemeente Noordoostpolder lichtte toe wat het IT-infrastructuurbeleid van de gemeente is ten aanzien van snel internet in het buitengebied.
Het is nu aan de omwonenden om een eigen afweging te maken. De eerste aanmeldingen zijn binnen voor een snelle internetaansluiting.

Jan Kragt van de gemeente Noordoostpolder is erg positief over het initiatief. “Helaas is het voor ons als gemeente niet mogelijk om deze voorzieningen ook voor alle buitengebieden beschikbaar te stellen. Dan is het prachtig als bedrijven en omwonenden op deze manier de handen ineen slaan om dit samen te realiseren vanuit een maatschappelijke saamhorigheid.”


Presentatie door Sjefke Allefs, directeur Agrico Research 


Afdrukken Emailen Rss
Emailen Terug


Nieuwsarchief

Bekijk hier het Agrico-nieuwsarchief.
Contact

Agrico
Mark dieleman

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31 (0)527-639923 m.dieleman@agrico.nl