nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten
De veelzijdige aardappel

De veelzijdige en gezonde aardappel

De aardappel is een veelzijdige en gezonde voedingsbron. Hij bevat een grote hoeveelheid vitamine B & C, vezels en mineralen. Mede daarom staat de aardappel in veel landen op het dagelijkse menu.

Op dit gedeelte van de website vindt u meer informatie over de aardappel. U maakt kennis met de oorsprong en familie, maar ook het gebruik en de variëteiten van de aardappel. Bent u op zoek naar een verrassend recept met aardappelen? Kijk dan eens bij tips en recepten. Ook de bijzondere voedingseigenschappen van de aardappel blijven op deze website niet onbelicht.

Voor iedereen die een spreekbeurt geeft, hebben wij een pagina met allerlei leuke weetjes over aardappelen. Dat onze telers een goudeerlijk product voortbrengen, wordt duidelijk bij het onderdeel teelt en voedselveiligheid. Maar ook de acties en promoties van dit moment vindt u op de website van Agrico.

Bekijk de veelzijdigheid van onze aardappelen op de pagina producten en diensten

Sponsoring pootaardappelen

Jaarlijks ontvangt Agrico diverse verzoeken om pootaardappelen te doneren voor een goed doel in binnen- en buitenland. Deze aanvragen ontvangen we van zowel externe instanties als van eigen telers. Het hoofddoel van Agrico is uiteraard om zoveel mogelijk (poot)aardappelen van aangesloten telers tegen een zo goed mogelijke prijs te vermarkten. Echter vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid stellen we periodiek ook kleine hoeveelheden beschikbaar voor goede doelen. Om lijn aan te brengen in deze sponsoring is besloten om jaarlijks een maximum aantal kilo aardappelen beschikbaar te stellen aan goede doelen.

Aanvraag doen

Heeft u een goed doel waarvoor u een aanvraag voor pootaardappelen wilt doen? Vul dan het onderstaande sponsorformulier in. Wij ontvangen alle aanvragen voor het huidige seizoen 2014/2015 graag uiterlijk in de tweede week van januari. Na ontvangst van deze aanvragen kunnen wij bekijken of het past binnen de beschikbaar gestelde hoeveelheid. U ontvangt dan begin februari onze reactie.