nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten
Na zijn studie Bedrijfskunde en Agribusiness startte Ruurd in 2006 een traineeship bij Agrico om uiteindelijk zijn huidige functie als junior exportmanager pootgoed te gaan bekleden. Ruurd heeft gedurende 18 maanden op andere afdelingen en in het buitenland gewerkt om in zijn functie te groeien en de organisatie te leren kennen. Het werk bevalt hem uitstekend, Ruurd wil daarom voorlopig zeker nog niet weg bij Agrico.

Ruurd LindenberghRuurd Lindenbergh, junior exportmanager pootgoed

De zeer veelzijdige functie die ik uitoefen heet junior exportmanager pootgoed. Mijn werkzaamheden zijn zeer breed. Ik maak verkoopplanningen, doe aan relatiebeheer en financieel beheer, maar ben ook verantwoordelijk voor de rassenintroductie en beproeving van nieuwe rassen. Daarnaast ben ik uiteraard verantwoordelijk voor de verkoop van pootgoed in mijn toegekende landen. Ik reis 80 dagen per jaar, aangezien een belangrijk deel van het werk in het buitenland plaatsvindt.

Het opleidingstraject bij Agrico

Voor mijn opleidingstraject bij Agrico heb ik gestudeerd aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Ik heb daar de HBO opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness afgerond en ben in december 2006 bij Agrico begonnen. Agrico heeft voor mijn functie een speciaal tweejarig opleidingstraject opgesteld. Tijdens dit traject heb ik bij telerslogistiek en Agrico Research gewerkt. Vervolgens ben ik op de afdeling pootgoed begonnen. Bij deze afdeling heb ik een buitenlands programma gevolgd bij agenten in Zuid-Afrika en Spanje, onze vestiging in Canada en bij ons dochterbedrijf Desmazières in Frankrijk. Het was zeer interessant om te zien dat ieder bedrijf en regio eigen specifieke kenmerken heeft qua organisatie, teelt en handel.

De uitdaging van Ruurd

Uiteraard is het als verkoper je doel om zoveel mogelijk pootgoed voor een interessante prijs af te zetten. In de markten waar ik actief ben, is het belangrijk de klanten te ondersteunen en te zoeken naar kansen. De ultieme uitdaging voor mij is het succesvol aanboren van een nieuw afzetgebied en het ontwikkelen van de daarbij behorende structuur.

Zeer prettige en professionele sfeer

Werken bij Agrico betekent werken in een zeer prettige en professionele sfeer. Medewerkers worden zoveel mogelijk betrokken bij nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie, maar zeker ook betreffende de internationale markt. Ik hebt echt het idee dat we met zijn allen het maximaal haalbare proberen te bereiken. Naast alle contacten die je binnen het bedrijf hebt, onderhoud je natuurlijk ook veel contacten met buitenlandse klanten en agenten. Het is zeer interessant om te acteren in verschillende culturen. Mijn functie biedt mij gelegenheid om cultureel bepaalde gebruiken op zowel zakelijk als sociaal niveau te leren kennen.

Contact

Agrico
Yvonne Rook

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31(0)527-639 930
y.rook@agrico.nl