nl gb Terug naar de website Wachtwoord vergeten
Wekelijks zorgt hij ervoor dat duizenden tonnen aardappelen van de teler bij de klant komen. Hij onderhoudt contacten in binnen- en buitenland met telers, afnemers, sorteerbedrijven, koelhuizen en transporteurs. Hoe kijkt René na drie jaar terug op zijn eerste paar werkdagen? En ziet hij groeikansen voor de toekomst? René vertelt.

René VernooijRené Vernooij, logistiek medewerker tafelaardappelen

Mijn functiebenaming is logistiek medewerker afdeling tafelaardappelen. Hierbij ben ik primair bezig met alle processen waarbij een verplaatsing van het product plaatsvindt. Ik communiceer met klanten en leveranciers (telers) over verladingen. Ik stuur het transport aan, zorg ervoor dat de sorteerbedrijven en koelhuizen hun instructies op tijd krijgen en draag zorg voor het beheer van de voorraad.

Eerste paar werkweken bij Agrico

Ik werk nu ruim drie jaar bij Agrico. Ik ben begonnen op de pootgoedafdeling aan het blok afnemerslogistiek en kwam daar op 1 december 2007 binnen toen het seizoen al volop bezig was. Na een korte introductie was ook de inwerkperiode kort. Er was gewoonweg niet veel tijd. Maar vanuit mijn ervaring bij mijn vorige werkgever was dit geen probleem en kon ik met hulp van mijn collega’s de werkzaamheden snel oppakken.

Van pootgoed naar tafelaardappelen

Na mijn eerste seizoen op afnemerslogistiek pootgoed werd ik algemeen logistiek coördinator voor alle bootverladingen pootaardappelen. Na twee seizoenen pootgoed ben ik gevraagd om als logistiek medewerker op de tafelafdeling te komen werken. Hierbij komt mijn brede ervaring nog beter tot zijn recht. Dit is nu mijn tweede seizoen. Naast mijn baan op de logistieke afdeling ben ik gevraagd mee te werken aan een project waarin de automatisering van de administratieve organisatie centraal staat. Verder ga ik in oktober beginnen met de studie agrarische bedrijfskunde aan de HAS in Dronten. Hierin word ik ondersteund door Agrico.

Een open cultuur zorgt voor een prettige omgeving

Agrico is een platte organisatie waarbij de deur van de directie altijd open staat. Agrico kent een open cultuur, waarbij persoonlijke inbreng erg wordt gewaardeerd. Agrico is een no nonsense organisatie, die dicht bij haar telers en klanten staat. Verantwoordelijkheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid maar ook kennis en kunde zijn onderdeel van de cultuur binnen Agrico. In deze omgeving werk ik graag.

Voldoende ruimte voor ontplooiing

Agrico en ik passen heel goed bij elkaar. Binnen Agrico zie ik ruimte om door te groeien op termijn. Het gaat om kansen zien, creëren en benutten. Agrico biedt kansen. Het is aan mij om er iets mee te doen.

Contact

Agrico
Yvonne Rook

Postbus 70, 8300 AB Emmeloord
Duit 15, 8305 BB Emmeloord
+31(0)527-639 930
y.rook@agrico.nl